23.3.10

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!


Ε, λοιπόν, αυτές τις επετειακές ημέρες, δεν τις κατάλαβα ποτέ! Όταν άρχισαν να καθιερώνονται, πριν πολλά χρόνια, με πρώτη και καλύτερη αυτήν του Αγίου Βαλεντίνου, την τηρούσα, εκών άκων, λόγω αυτονόητης σκοπιμότητας βέβαια, αλλά σταμάτησα πολύ γρήγορα από τη στιγμή που άρχισα να μη δέχομαι ό,τι μου πλάσαραν τα μέσα και να ψάχνομαι για ό,τι προσπαθούσαν να μου περάσουν! Αντιλαμβάνομαι ότι οι αρχικοί εμπνευστές μιας τέτοιας ιδέας, πιθανό να είχαν ως αφετηρία της σκέψης τους την προσπάθεια να ενεργοποιήσουν κομμάτια του πληθυσμού που δεν τους άγγιζε ή θεωρούσαν ότι δεν τους άγγιζε το συγκεκριμένο θέμα, όπως για παράδειγμα το εγερτήριο για το AIDS η αυτό κατά του ρατσισμού! Από τη στιγμή όμως που κάθε τέτοια προσπάθεια άρχισε να αποκτάει "χορηγούς", σπόνσορες", "υποστηρικτές" και να προβάλλονται αυτοί περισσότερο από ότι η Κεντρική Ιδέα, κατάλαβα ότι έχουμε ακόμα μια περίπτωση όπου κάποιοι έξυπνοι ισχυροί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία μου, το φόβο μου, τις αδυναμίες μου!

Η "Ημέρα της Γης" ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η επετειακή ημέρα, θεωρώ ότι έχει τη μεγαλύτερη δόση υποκρισίας από οποιαδήποτε άλλη! Η ενέργεια που θα εξοικονομήσει ο πλανήτης από την ώρα αυτή είναι όση θα σπαταληθεί στους δύο νυχτερινούς αγώνες της F1 στα βάθη της Ασίας! Κανένας δε λέει λέξη γι αυτό γιατί "είναι πολλά τα λεφτά" που παίζονται εκεί από τους πάμπλουτους Σεΐχηδες που τα προσφέρουν και τα ευρωπαϊκά λαμόγια που τα παίρνουν! Και όλα αυτά εν μέσω "κρίσης"! Η σπατάλη ενέργειας που γίνεται για παράδειγμα από όλα τα ψυγεία ανοιχτού τύπου των πολυεθνικών και όχι μόνο SUPER MARKET, με κάνει να αισθάνομαι μαλάκας και μόνο με τη σκέψη ότι θα σώσω τον πλανήτη κατεβάζοντας εγώ για μια ώρα το διακόπτη μου! Έχω κάνει κάτι απλούστερο. Έχω αντικαταστήσει εδώ και δύο χρόνια , όλους τους λαμπτήρες του σπιτιού μου με οικονομικούς και το ίδιο έκανα και στη δουλειά μου για να κερδίσει και ο εργοδότης μου! Αν θέλουν κάποιοι να είναι ουσιαστικοί, ας πριμοδοτήσουν την αγορά από τους καταναλωτές οικονομικών λαμπτήρων, έστω με προσφορές για μια εβδομάδα! Το κέρδος για τον πλανήτη θα ήταν ουσιαστικότερο! Ας υποχρεώσουν τους εκπαιδευτικούς να περνάνε συχνά μηνύματα στα παιδιά του δημοτικού για τη σημασία της χρήσης του...διακόπτη στο σπίτι! Ας αντιληφθούν οι εργαζόμενοι ότι δεν εκδικούνται τον εργοδότη τους με το να αφήνουν αναμμένα τα φώτα στις τουαλέτες και τις αποθήκες της δουλειάς τους!
Έτσι, από αντίδραση, ας αφήσουμε αναμένους τους προβολείς του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ για να τους πούμε να σταματήσουν πια την υποκρισία!...

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

πες τα ρε εσύ, αρκετά με αυτές τις επετειακές κοροϊδίες.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Διόρθωση:Επετειακές μαλακίες!Ευχαριστώ για τη βίζιτα!

mahler76 είπε...

εγινα και βιζιτού τώρα? χαχαχαχαχαχαχα Καλή σου μέρααα

Mitsobo είπε...

συμφωνώ & επαυξάνω φίλτατε όφι!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Mitsobo:
Πάνο, όπως θα διαπιστώνεις ήδη άλλαξα το "ΟΦΙΣ" σε "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" και έβαλα γι φωτό τη γνωστή εικόνα της άλωσης του Κάστρου απο τον Μητρόπουλο!