21.2.10

ΤΩΡΑ, ΟΛΑ!

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, μιλάει στο Σ.Ε.Φ. ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας έναν κύκλο, δημιουργικής, θέλουμε να πιστεύουμε εσωστρέφειας, ο οποίος θα κλείσει με το 8ο Συνέδριο!

Ο κόσμος της Ν.Δ., μουδιασμένος ακόμα από το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και από όσα "βγαίνουν" στην επιφάνεια, αλήθεια ή ψέμματα ποιος νοιάζεται, σχετικά με τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ίσως να μην έχει αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία που έχει το Συνέδριο αυτό για τη μελλοντική πορεία του Κόμματος! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τη μονοπώληση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης από την οικονομική κρίση, δημιουργεί εύλογη ανησυχία για το κατά πόσο θα γίνουν αντιληπτά από τον κόσμο τα όσα έχουν να ειπωθούν στο Συνέδριο αυτό.
Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος ο οποίος προέρχεται μέσα από τις συντηρητικές δομές της Ν.Δ.,αλλά και από την αδυναμία της να αντιλαμβάνεται έγκαιρα και επίκαιρα τους σφυγμούς της κοινωνίας, είναι να οδεύσει σε ένα συνέδριο στο οποίο θα κυριαρχήσει η "λογική" όπως αυτή την αντιλαμβάνονται κάποια παλαιά στελέχη τα οποία εμφορούνται από τις αρχές της απλής και συνετής "διαχείρισης" των πραγμάτων! Είναι η λογική η οποία εκφράζεται με τη φράση: "πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν"! Είναι τα στελέχη εκείνα τα οποία, για τους δικούς τους λόγους, έχουν αποδεχθεί αυτή την "αναλογική" εναλλαγή των δύο κομμάτων στην εξουσία, θεωρούν νομοτελειακή την επάνοδο της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση και απλώς τώρα γεμίζουν τις μπαταρίες τους! Τα στελέχη αυτά, αυτήν την ώρα είναι οι λάθος άνθρωποι για τον προσδιορισμό του μέλλοντος της Ν.Δ.!
Ούτε κατάλληλος ούτε αρμόδιος είμαι για να υποδείξω τις αλλαγές εκείνες οι οποίες θα δημιουργήσουν προσδοκίες στους ψηφοφόρους. Κατατάσσω όμως τις αλλαγές αυτές σε δύο κατηγορίες: Είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική δομή του Κόμματος και οι αλλαγές οι οποίες πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν στη δομή του Κράτους και της Κυβέρνησης! Η πορεία προς το Συνέδριο είναι μια κατάλληλη χρονική διάρκεια στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για τις αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν στο Κόμμα! Πρόεδρος, τρόπος εκλογής του, διάρκεια θητείας, μη ταύτιση του προσώπου του Προέδρου με αυτό του Πρωθυπουργού, ουσιαστική διοικούσα επιτροπή, όργανα επιτροπές, γραμματείες, είναι μερικά θέματα προς συζήτηση και αναθεώρηση! Σχέσεις με την κοινωνία! Το μεγάλο αγκάθι! Ο συνδικαλιστικός τομέας της Ν.Δ. είναι ο πιο διαβρωμένος τομέας! Η κυριαρχούσα άποψη στην κοινωνία είναι ότι σε πολλούς τομείς τα έχουν βρει με την αντίστοιχη παράταξη του ΠΑΣΟΚ και απλώς διεκπεραιώνουν προσωπικά τους ζητήματα! Η αντιδράσεις τους είναι ελάχιστες όταν το κόμμα είναι στην Αντιπολίτευση και ανύπαρκτη όταν είναι στην Κυβέρνηση! Υπάρχουν διεφθαρμένα στελέχη τα οποία δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι το συνέδριο!
Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία πρέπει να αναδειχθούν στο Συνέδριο, ένα συνέδριο το οποίο πρέπει να ακουστεί και να πονέσει! Ενα συνέδριο που πρέπει με τις αλλαγές του να μεταφέρει το μήνυμα στην κοινωνία οτι το κόμμα αλλάζει πορεία και να προμηνύει τις αλλαγές που θα μελετήσει για το κράτος και θα τις ανακοινώνει στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές!

2 σχόλια:

typhoon είπε...

Το πιο πετυχημένο που έχει πει μέχρι σήμερα ο Σαμαράς είναι η "νέα μεταπολίτευση". Η πιο σπουδαία σκέψη στο πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής.
Η συνέχεια επί αυτού θα κρίνει και την πορεία της ΝΔ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ typhoon:
Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξο άτομο!'Αλλωστε, "βρισκόμαστε ήδη τόσο χαμηλά, που μόνο το προς τα πάνω μας μένει"!