6.6.08

ΣΠΕΚΟΥΛΑ...

Το ακρόαμα δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν! Τότε γιατί το προβάλεις, θα με ρωτήσει κάποιος! Έτσι, γιατί πιστεύω στο "κράξιμο" ειδικώτερα στο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει το "κράξιμο"! Ο λόγος για το μείζον θέμα των ημερών, τη δολοφονία του Νίκου Σεργιαννόπουλου και ειδικώτερα για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν και παρουσιάζουν τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ τηλεοπτικά κανάλια, το αναπάντεχο όσο και ανεπιθύμητο αυτό συμβάν!
Περισσότερο με έχει εκνευρίσει η απευθείας, παρακαλώ, μετάδοση της κηδείας του εκλιπόντα, σε ζωντανή σύνδεση που λέμε! Το τί γίνεται με τις κάθε λογίς σοβαροφανείς, για την περίσταση"λαιφσταιλιτζούδες"τωνμεσημβρινών εισπρακτωροδιαφημιστικών παραμάγαζων,δεν περιγράφεται! Ο θρήνος, ο κλαυμός και ο οδυρμός σε όλο τους το (δραματικό) μεγαλείο! Εκτενείς περιγραφές των συναισθημάτων όλων των παρευρεθέντων "επωνύμων"με ακρίβεια και αξιοπιστία που θα ζήλευαν οι πατέρες της διερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής, Φρόιντ, Άντλερ και Γιούνκ! Και εκεί που, άνθρωπος είσαι, λυγίζεις και προσπαθείς να συμμαζέψεις, όπως-όπως, ένα δάκρυ που δραπετεύει μέσα απ' τη ψυχρή και αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.....τσούπ, τρώς στη μάπα την πρώτη παρτίδα του λόγου για τον οποίο γίνονται όλες αυτές οι "ζωντανές συνδέσεις"! Διακοπή για το απαπαίτητο διαφημιστικό διάλειμμα, μας ανακοινώνει η ...συντετριμμένη τηλεπαρουσιάστρια!
Και εδώ, ξεδιπλώνεται μπροστά απ' τα έκπληκτα μάτια σου ένας άλλος κόσμος! Ο αληθινός κόσμος! Ο κόσμος για τον οποίο ζούμε και αναπνέουμε όλοι μας! Ο κόσμος της κατανάλωσης, της χλιδής ,της μίμησης! Περνούν μπροστά στα μάτια σου ωραίες γκόμενες που σε παροτρύνουν να φας εκπληκτικά παγωτά, να αγοράσεις το δέκατο πέμπτο μαγιό σου για φέτος το Καλοκαίρι, να αλλάξεις το περσινό σου αυτοκίνητο με ένα άλλο που θα αρχίσεις να το πληρώνεις το 2010, να πάρεις το διακοποδάνειο για να ξοφλήσεις το εορτοδάνειο των χριστουγέννων και (τυχερέ) με ένα 20% επιπλέον για να πας και συ το καλοκαίρι στη Μύκονο, μπας και δεις δροσιά στα σκέλια σου, ή όπου αλλού θές τέλος πάντων!
"Μ' αυτά και μ' αυτά όμως, έφτασε το τέλος και της σημερινής μας εκπομπής (καλά τα πήγαμε απο εισπράξεις-διαφημίσεις) και σας περιμένουμε το Σεπτέμβριο με ένα τελείως ανανεωμένο πρόγραμμα (και ελπίζουμε με ένα νέο συμβόλαιο με διπλάσια αμοιβή!). Ά, ναι! Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του!

9 σχόλια:

Spy είπε...

Προφανώς μιλάμε για εμπόριο. Εμπόριο "γεγονότων", εμπόριο συναισθημάτων, αίματος, σαρκός, άχρηστων αναλύσεων, αναμασημένων κλισέ...
Σχετικά "σχετικό" πρόσφατο πόνημα θα βρεις και στο blog μου με τίτλο "Πού να 'σαι τώρα;"
Όπως δε, είχε πει και το πάλαι ποτέ ο Πανούσης (ο Τζίμης): "Τηλεθεατή, με το ίδιο κουμπί που την άνοιξες, με το ίδιο μπορείς και να την κλείσεις..."

One Happy Dot είπε...

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με ιδιωτικά δράματα, μπόλικα δάκρυα και διαφημίσεις για να μην ξεχνάμε ποιοί είμαστε και από που ερχόμαστε! Life is good after all! Όλα ξεχνιούνται γρήγορα και νεα γεγονότα παίρνουν τη θέση των παλιών, φωτεινή απόδειξη πως το rotation και το recycling λειτουργεί κανονικά! τσ τσ..γιατί παραπονιόμαστε αφού εμείς τα συντηρούμε? Καλημέρες με τηλεθέαση! :)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ "spy"Η ατάκα του Τζιμάκου δίνει, νομίζω, απάντηση και στα δικά σου σχόλια με τίτλο"Πού ν' σαι τώρα"!
@ "one happy dot" Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο σεισμός ισοπέδωσε στο πέρασμά του όλα τα "πρώτα" θέματα που διέτρεχαν τα κανάλια πρίν απ' αυτόν!
"ΟΦΙΣ"

Naf είπε...

εγώ πάντως έχω 1 εβδομάδα να δώ τηλεόραση και ...ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!!
τέλεια μη σου πώ!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Αν και ειδα απαντηση σου ,μαλλον ειρωνικη, σε σχολιο μου σε ποστ φιλου, παρα ταυτα μια και τωρα απ οτι βλεπω ξεκινας το μπλογκ σου να σου ευχηθω λοιπον καλη αρχη και καλα "ταξιδια".
Απο καποια... μετεριζια του "κωλονακιου".

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ exoaptonkyklo:Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!Το σχόλιό μου δεν ήταν ειρωνικό.Αλληγορικό, ίσως.Περισσότερο συμβολικό με την έννοια οτι το Κολωνάκι ή η "Πλατεία" για τους μυημένους είναι η "Μέκκα" των απανταχού εκ του ασφαλούς σχολιαστών και όχι μόνο!Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου!Θα συμμετάσχω στους "διαλόγους" σου, άν δε σε ενοχλεί η αιρετική, για τις θέσεις σου, άποψή μου!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Always welcome , που λενε και στις Αγγλιες.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Always welcome , που λενε και στις Αγγλιες.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Always welcome , που λενε και στις Αγγλιες.