31.3.10

ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ !


23.3.10

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!


Ε, λοιπόν, αυτές τις επετειακές ημέρες, δεν τις κατάλαβα ποτέ! Όταν άρχισαν να καθιερώνονται, πριν πολλά χρόνια, με πρώτη και καλύτερη αυτήν του Αγίου Βαλεντίνου, την τηρούσα, εκών άκων, λόγω αυτονόητης σκοπιμότητας βέβαια, αλλά σταμάτησα πολύ γρήγορα από τη στιγμή που άρχισα να μη δέχομαι ό,τι μου πλάσαραν τα μέσα και να ψάχνομαι για ό,τι προσπαθούσαν να μου περάσουν! Αντιλαμβάνομαι ότι οι αρχικοί εμπνευστές μιας τέτοιας ιδέας, πιθανό να είχαν ως αφετηρία της σκέψης τους την προσπάθεια να ενεργοποιήσουν κομμάτια του πληθυσμού που δεν τους άγγιζε ή θεωρούσαν ότι δεν τους άγγιζε το συγκεκριμένο θέμα, όπως για παράδειγμα το εγερτήριο για το AIDS η αυτό κατά του ρατσισμού! Από τη στιγμή όμως που κάθε τέτοια προσπάθεια άρχισε να αποκτάει "χορηγούς", σπόνσορες", "υποστηρικτές" και να προβάλλονται αυτοί περισσότερο από ότι η Κεντρική Ιδέα, κατάλαβα ότι έχουμε ακόμα μια περίπτωση όπου κάποιοι έξυπνοι ισχυροί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία μου, το φόβο μου, τις αδυναμίες μου!

Η "Ημέρα της Γης" ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η επετειακή ημέρα, θεωρώ ότι έχει τη μεγαλύτερη δόση υποκρισίας από οποιαδήποτε άλλη! Η ενέργεια που θα εξοικονομήσει ο πλανήτης από την ώρα αυτή είναι όση θα σπαταληθεί στους δύο νυχτερινούς αγώνες της F1 στα βάθη της Ασίας! Κανένας δε λέει λέξη γι αυτό γιατί "είναι πολλά τα λεφτά" που παίζονται εκεί από τους πάμπλουτους Σεΐχηδες που τα προσφέρουν και τα ευρωπαϊκά λαμόγια που τα παίρνουν! Και όλα αυτά εν μέσω "κρίσης"! Η σπατάλη ενέργειας που γίνεται για παράδειγμα από όλα τα ψυγεία ανοιχτού τύπου των πολυεθνικών και όχι μόνο SUPER MARKET, με κάνει να αισθάνομαι μαλάκας και μόνο με τη σκέψη ότι θα σώσω τον πλανήτη κατεβάζοντας εγώ για μια ώρα το διακόπτη μου! Έχω κάνει κάτι απλούστερο. Έχω αντικαταστήσει εδώ και δύο χρόνια , όλους τους λαμπτήρες του σπιτιού μου με οικονομικούς και το ίδιο έκανα και στη δουλειά μου για να κερδίσει και ο εργοδότης μου! Αν θέλουν κάποιοι να είναι ουσιαστικοί, ας πριμοδοτήσουν την αγορά από τους καταναλωτές οικονομικών λαμπτήρων, έστω με προσφορές για μια εβδομάδα! Το κέρδος για τον πλανήτη θα ήταν ουσιαστικότερο! Ας υποχρεώσουν τους εκπαιδευτικούς να περνάνε συχνά μηνύματα στα παιδιά του δημοτικού για τη σημασία της χρήσης του...διακόπτη στο σπίτι! Ας αντιληφθούν οι εργαζόμενοι ότι δεν εκδικούνται τον εργοδότη τους με το να αφήνουν αναμμένα τα φώτα στις τουαλέτες και τις αποθήκες της δουλειάς τους!
Έτσι, από αντίδραση, ας αφήσουμε αναμένους τους προβολείς του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ για να τους πούμε να σταματήσουν πια την υποκρισία!...

13.3.10

ΕΛΛΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !

Η είδηση είναι της τελευταίας στιγμής, που λένε και στα δελτία των οχτώ! Τα παραλάβαμε , τελικά τα νέα γερμανικά, τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχια, ξέρετε, εκείνα που γέρνουν , συγνώμη, έχουν μια κλίση ήθελα να πω! Μάλιστα το ένα υπο το όνομα "βαρύ σαν ιστορία", "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ", το πήραμε γύρω στα 300 εκατομμύρια με παραχώρηση δικαιώματος απο τους συμμάχους μας Γερμανούς να το ...πουλήσουμε σε τρίτους, προφανώς γιατί στην κατάσταση που είναι ,ντρέπεται να το πουλήσει η ίδια η Γερμανία! Μάλιστα δε, κύκλοι της Κυβέρνησης διατείνονται ότι βρήκαν αγοραστή με 350 εκατ.!

Το εκπληκτικό, όμως είναι οτι το Υπουργείο Εθνικης Άμυνας, βρήκε τρόπο να πλέουν τα υποβρύχια αυτά τελείως οριζόντια! Μπήκαμε στα απόρρητα αρχεία του ΥΠ.ΕΘ.Α. και σας παρουσιάζουμε τα σχετικά σχέδια! Δείτε τα:












Πληροφορίες που θέλουν τη Σουηδική Ακαδημία να εξετάζει το ενδεχόμενο της καθιέρωσης Νόμπελ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ , το οποίο να απονέμεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ελέγχονται ως ανακριβείς!

4.3.10

ΠΟΛΕΜΟΣ....

Αυτές τις περίεργες μέρες, τις πρώτες μιας άνοιξης που δε μας προδιαθέτει για το καλύτερο, αισθάνομαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έντονη την ανάγκη να φύγω!Δε με νοιάζει προς τα πού, δε με νοιάζει με ποιόν, ξέρω μόνο το γιατί! Δεν αντέχω άλλο! Δεν αντέχω άλλο αυτήν την ακατάσχετη, καταιγιστική και με περίσσιο συναισθηματισμό φορτισμένη κριτική όλων σχεδόν των blogger οι οποίοι εμφανίζονται είτε να μη γνώριζαν τίποτα για την κατάσταση της οικονομίας μας είτε να γνώριζαν αλλά να είχαν πιστέψει τον ΓΑΠ ότι "...λεφτά υπάρχουν", είτε να γνώριζαν αλλά να πίστευαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αυξήσεις μισθών, επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών οι οποίες εντάσσονται μέσα στο πρόγραμμα κάθε σοσιαλιστικού κόμματος που σέβεται τον εαυτό του! Συνεπαρμένος ,λοιπόν , από την "μετρολογία" των ημερών και με ένα bonnus απεριόριστου χρόνου που μου χάρισε η πρόσφατη συνταξιοδότησή μου, μπήκα στο χορό και άρχισα να επισκέπτομαι αυτές τις χαριτωμένες, έξυπνες, καυστικές αλλά και υπερβολικές, πολλές φορές "εστίες ελεύθερου λόγου", αυτές που σε απλά ελληνικά τις αποκαλούμε BLOGG! Τι ήθελα να το κάνω! Τρελάθηκα! Εξ ου και η τάση φυγής μου στο οπουδήποτε! Οι περισσότερες απόψεις από αυτές που διατυπώνονται στα blogg έχουν να κάνουν περισσότερο με μια εσωκομματική υποβόσκουσα κόντρα των διαφόρων τάσεων του κυβερνώντος κόμματος, παρά με μια πραγματική αγωνία για το πού πάει αυτός ο τόπος και κυρίως πού θα κατέληγε χωρίς τα μέτρα! Η πραγματικότητα ωστόσο, δεν περιστρέφεται γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τις ιδεοληψίες του κομματικού στρατού τον οποίο δημιούργησε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Η κορυφή του παγόβουνου που αναδύθηκε από την παγκοσμιότητα της "κρίσης" επιφύλασσε για την Ελλάδα τρεις πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις: Την ανικανότητα του πολιτικού της προσωπικού της τελευταίας τριακονταετίας, τη γύμνια των κοινωνικών , βιομηχανικών και τεχνολογικών υποδομών της και την οίηση ενός δανειακού νεοπλουτίστικου λαού!



Ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποδοχή της στυγνής πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα μέτρα αλλά και την διερεύνηση των αιτίων τα οποία μας οδήγησαν μέχρις εδώ, το αποτέλεσμα της οποίας μόνο ιστορική αξία θα έχει, είναι να δεχθούμε οτι το πρόβλημα έχει δύο σκέλη: Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ !

Αυτή τη στιγμή όλο το βάρος πέφτει στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος η οποία έχει και αυτή δύο κλάδους: Τον εισπρακτικό και τον αναπτυξιακό. Αντιλαμβάνομαι τη σπουδή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον πρώτο ,περιμένω όμως αμέσως μετά τα αναπτυξιακά νομοσχέδια γιατί χωρίς αυτά η ύφεση έρχεται καταπάνω μας!

Η ανακίνηση, αυτήν την ώρα, του πολιτικού σκέλους της κρίσης μέσω της αναζήτησης των ευθυνών, αποτελεί μεγάλο λάθος καθόσον διαταράσσει την κοινωνική ηρεμία η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου Νο ένα που είναι η επιβίωση!

Εκτίμησή μου είναι ότι στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από αυτό που έκανε! Το μόνο που της καταλογίζω είναι μια περίεργη και ζημιογόνα καθυστέρηση. Είναι ανθρώπινες και αναμενόμενες οι αντιδράσεις της κοινωνίας αν και τα πρώτα δείγματα αναδεικνύουν μια κοινωνία με ώριμη αντίδραση. Περιμένουμε την ίδια ωριμότητα να επιδείξουν και τα κόμματα της αριστεράς, αλλά και η αριστερά του ΠΑΣΟΚ! Ας δείξουμε , επί τέλους , ότι τα λάθη των τελευταίων τριάντα ετών μας έκαναν σοφότερους!

2.3.10

ΡΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ!


Η είδηση είναι συγκλονιστική, αλλά αυτά τα ανούσια, τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας- χρέος, αυξήσεις, περικοπές,-μάλλον μας έκαναν να μην της δώσουμε τη σημασία που έπρεπε!


Στη Realnews της Κυριακής 28/2/09, δημοσιεύτηκε συνέντευξη της Δήμητρας, έλα τώρα που θα μου πείτε ποιας Δήμητρας, η οποία,συνέντευξη, επιγραμματικά και μόνο βγάζει 4 ειδήσεις: Πρώτον, η Δήμητρα πουλάει τις βίλες στην Εκάλη! Δεύτερον, η Δήμητρα δηλώνει, "...πνίγομαι στα χρέη..."! Τρίτον (εδώ κρατηθείτε), "...κατεβαίνω στην πολιτική..."! Και τέταρτον δηλώνει το εξής συγκλονιστικό ".....δεν μπορεί η Ελλάδα να στενάζει και εγώ να βρίσκομαι αλλού,στα βόρεια προάστια..."! Απο τη συγκλονιστική αυτή συνέντευξη, συνάγεται και ένα σημαντικό συμπέρασμα - αξίωμα: Όποιος έχει χρέη, ο μόνος τρόπος για να ξεβαλτώσει είναι να κατέβει στην πολιτική! Η "πολιτική", πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει!




Μετά από τη συνέντευξη αυτή θα μπορούσε κανείς να πει κατά περίπτωση:" έχω κλείσει ως...." ( βάλτε ότι θέλετε π.χ. blogger, αναγνώστης, δημοσιογράφος, σχολιαστής, κ.λ.π.)! Μη βάλετε μόνο το "...ως γυναίκα..."! Το έχει δηλώσει η ίδια μετά το θάνατο του Ανδρέα!


Η τραγωδία αυτής της Χώρας δεν έχει τελειωμό! Ήλπιζα ότι έχουμε πιάσει πάτο, οπότε θα ίσχυε αυτό που είπε κάποτε ο Μαρκεζίνης στους επιτελείς του Κόμματός του ξεκινώντας μια προεκλογική εκστρατεία: " Κύριοι, ή του ύψους ή του βάθους! Αλλά ευρισκόμεθα ήδη τόσον χαμηλά, ώστε μόνο το ύψος μας απομένει"! Φαίνεται , όμως ότι ο τενεκές αυτού που αυτάρεσκα και υπεραισιόδοξα αποκαλούμε "πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου" δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο! Πρέπει να καθιερώσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία να βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες και να αυτομαστιγωνόμαστε! Για όλα αυτά που κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Για όλα αυτά που ανεχθήκαμε να γίνονται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ! Για όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν τα κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Για όλα αυτά, τέλος, που έγιναν και δεν το πήραμε χαμπάρι, κολυμπώντας αυτάρεσκα μέσα σε μια επίπλαστη και εύθραυστη ευημερία, μέσα σε έναν εικονικό δανειακό πλούτο με τον οποία περάσαμε εμείς καλά τριάντα χρόνια και εξασφαλίσαμε τριάντα χρόνια μόχθου και υποτέλειας για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!


Αν ήμουνα χυδαίος, θα μπορούσα εδώ να παραθέσω την παροιμία που λέει :" Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται", είμαι όμως σοβαρός άνθρωπος και αποφεύγω τέτοιες ευτελείς εκφράσεις!