20.11.09

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Απόψε, , χαζεύοντας τα κανάλια της τηλεόρασης, κοντοστάθηκα στο «ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ», το κανάλι του Προέδρου, ένας είναι ο Πρόεδρος! Την κάνω συχνά αυτή τη στάση! Την καταβρίσκω με κάτι ηλικιωμένους απόστρατους , στρατιωτικούς ή διπλωμάτες, οι οποίοι επειδή ο Καραμανλής δεν άκουσε τις συμβουλές τους για το πώς θα κατατροπώσουμε τους Τούρκους και πώς θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης τα Σκόπια, ή επειδή δεν αναγνώρισε την εξέχουσα προσωπικότητά τους και να τους δώσει μια έδρα στη Βουλή ή, έστω, την προεδρία ενός οργανισμού, εμφανίζονται στο κανάλι του Προέδρου και πάει η ….μαλακία σύννεφο! Η παρουσία τους μου θυμίζει εκείνα τα γεροντάκια του «Μάπετ Σόου» που σχολίαζαν με κακεντρέχεια και αρκετό σαδισμό τα τεκταινόμενα επί της σκηνής στο γνωστό πετυχημένο σόου με κινούμενες κούκλες πριν κάποιες δεκαετίες!
Με περισπούδαστο ύφος γεροντικό πείσμα και περισσή αποφασιστικότητα, οι στρατηλάτες- οικονομολόγοι- παντογνώστες, λύνουν μέσα σε δύο ώρες όλα τα τρέχοντα προβλήματα του τόπου! Έχουν άποψη για τα πάντα! Τα οικονομικά τα λύνουν πολύ εύκολα με δυο- τρεις μαγικές κινήσεις τις οποίες θα τις έχετε ακούσει να τις αμολάει ο Πρόεδρος από το βήμα της Βουλής! Το ενεργειακό το έχει λύσει ο κ. Βελόπουλος ο οποίος βγαίνει, συνήθως σε «παράθυρο» και μας πληροφορεί ότι μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, υπάρχει το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο αλλά οι Αμερικάνοι δεν μας αφήνουν να το πάρουμε γιατί το θέλουν με την Τουρκία! Κάποιες μέρες, βγαίνει στο κανάλι και ο Πρόεδρος αυτοπροσώπως και αρχίζει έναν ακατάσχετο μονόλογο που στεγνώνει το σάλιο του, οπότε στο διάλειμμα που γίνεται για να πιει νερό, «ρίχνουν» ομιλίες του Προέδρου από το βήμα της Βουλής όπου με αφοπλιστική διατύπωση δίνει λύσεις για το έλλειμμα, για την ανεργία, για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, υποδεικνύοντας βέβαια και τους ενόχους, οι οποίοι κατά περίπτωση είναι οι αμερικάνοι, οι σκοπιανοί, οι κομμουνιστές, οι τραπεζίτες και πάει λέγοντας! Δε σας κρύβω ότι κάποιες στιγμές από τα λεγόμενα του Προέδρου επηρεάζομαι με φυσικό επακόλουθο να αναρωτιέμαι , «λες»! Λες να είναι τόσο απλά όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και οι «άλλοι» να μη μπορούν να τα λύσουν! Αν δε με πιστεύετε, ακούστε τους, δείτε τους, το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Σας ζητάω όμως, την ώρα που τους ακούτε και τους βλέπετε, να σκεφθείτε αν όλα αυτά τα ωραία και ευχάριστα που λένε, θα τα έκαναν αν ερχόντουσαν κάποτε στην Κυβέρνηση! Θα κατέρρεε το Κράτος μέσα σε μια μέρα! Τότε γιατί τα λένε, θα μου αντιτείνετε! Τα λένε γιατί είναι συνεπείς στην υποκρυπτόμενη ιδεολογία τους, που είναι ο άκρατος «λαϊκισμός», ο οποίος είναι συστατικό της συνταγής με την οποία «μαγειρεύεται» ένα θολό, σκοτεινό και ιστορικά βεβαρημένο ιδεολογικό μόρφωμα το οποίο έχει επικρατήσει να αποδίδεται ως «ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»! Το σύστημα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να κάνει τους Γερμανούς να τον ψηφίσουν και να «πατήσει» πόδι στο Ραιχστανγκ, το κοινοβούλιο της τότε Γερμανίας! Για την κατάληψή του φρόντισε ένας αφελής(;) Πρόεδρος, ο Χιντενμπουργκ και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του μειοψηφικού κόμματος του Χίτλερ για να γίνει έπειτα ό,τι ακολούθησε!
Δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι την εποχή της εμφάνισης του συστήματος αυτού είχε έναν ενιαίο ιδεολογικό προσανατολισμό, δεν τον χρειαζόταν, άλλωστε! Γιατί στην προσπάθεια πλησιάσματος προς τη Βουλή χρειάζεται, το σύστημα , πολλούς αφελείς, θυμωμένους, αγανακτισμένους, απογοητευμένους, προδομένους, με λίγα λόγια πολιτικά απελπισμένους πολίτες! Αυτοί αποτελούν την εύκολη λεία! Αυτοί είναι η μεγάλη «ψαριά» για τα κόμματα της ευκαιριακής ανόδου! Αυτοί, στη φάση που βρίσκονται δε ρωτούν πώς, πότε, γιατί!
Όποιος παρακολουθεί από τουλάχιστον μια δεκαετία την πορεία του κ.Καρατζαφέρη ως καναλάρχη και ως πολιτικού, αλλά και των συνεργατών του, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι Βουλευτές, θα καταλάβει τι εννοώ με όλα τα παραπάνω! Όταν ήταν εκτός Βουλής, εμφανίζονταν όλοι ρατσιστές, ξενόφοβοι, αντισημιτιστές, αντικομουνιστές, αντικαπιταλιστές και ένθερμοι θιασώτες της «φυλετικής υγιεινής»!Φυσικά, φανατικοί χριστιανοί, Βυζαντινολάτρες αλλά και λάτρεις του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού! Το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, ή κάποιοι από αυτούς, κατάστρεψαν, αφάνισαν, κυριολεκτικά ξεθεμελίωσαν, λαμπρά δημιουργήματα του Ελληνικού Πνεύματος, δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει! Τότε ψάρευαν στο σκληρό πυρήνα του εκλογικού σώματος ο οποίος λόγω και της παγκοσμιοποίησης και των κοινωνικών προβλημάτων τα οποία επισώρευσε, κυρίως, η βίαιη και ανοργάνωτη είσοδος οικονομικών μεταναστών στη χώρα, αποτελούσε το κατάλληλο ακροατήριο για το χάϊδεμα των αυτιών του! Μόλις μπήκαν στη Βουλή άρχισαν να βάζουν νερό στο ,έτσι κι’ αλλιώς θολό κρασί τους. Όλα τα παραπάνω «αντί» έγιναν πιο λαϊτ! Στόχος τώρα είναι ένα ευρύτερο κοινό πολιτών, που οι μετρήσεις λένε ότι βρίσκεται αναλογικά μέσα σε όλα τα κόμματα και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απογοήτευσή του από την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων και κυρίως αυτών τα οποία προσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας.Μέγα ζητούμενο λοιπόν για το πολιτικό σύστημα, είναι να μη ξεγελαστούν οι απογοητευμένοι πολίτες από τα ευχάριστα και εύπεπτα λόγια του κ. Καρατζαφέρη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κ. Παπαρήγα έχει θέσει απέναντί της το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη! Οι κομμουνιστές, είναι, ιστορικά, αξιότεροι αναλυτές ανερχόμενων κοινωνικών ρευμάτων και τάσεων από ότι τα επιτελεία των λεγόμενων αστικών κομμάτων, τα οποία συνήθως αφήνουν τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, πολλές φορές μοιρολατρικά! Μια μοιρολατρία όμως η οποία οδηγεί στο Ραιχστανγκ με φυσικό επακόλουθο το κάψιμό του!